Helburua duela 100 urte Madrilgo Lavapiés auzoan eraikitako eraikin bat handitzea zen. Amaierako eraikinak ditu, 3 solairu berri gehitu ondoren. Egitura egiteko, zurezko panel kontralaminatuak (CLT Zur Kontralaminatua) eta espezie bereko zur laminatuzko habeak uztartudira, juntura akustikoak txertatuz.

2019tik 2020ra bitartean egindako proiektu hau JTO enpresak sustatu eta Arquitectos A&G estudioko Pedro García eta Miguel Ángel Acebal arkitektoek zuzendu dute.

Guztizko azalera eraikia 1330 m2-koa izan da, eta horien bi heren egitura berriari dagozkio. Hau eraikitzeko intsinis pinuz egindako 310 m3 CLT Zur Kontralaminatu eta 3 m3 zur laminatu erabili dira, guztira, 240 tona inguruko CO2 biltegiratzea eraginez.

Eraikinak Madrilgo erdialdean duen kokapenak zailtasun gehigarria ekarri zuen, maniobratzeko leku mugatuagatik eta mehelinak gainditu beharragatik, eta ildoi horretan, egitura zurezko panel kontralaminatuekin (CLT Zur Kontralaminatua) eraiki izanak zailtasun horiei aurre egiten lagundu zuen.

Produktuak

  • CLT Zur Kontralaminatua
    CLT Zur Kontralaminatua
  • Km0 Wood
    Km0 Wood

Xehetasunak

  • Eraikuntza-aldia

    2019

Lan Taldea

Arkitektura Estudioa
Acebal Arquitectos A&G.

Sustatzailea
NUEVA ESCALA, S.L

Bezeroa
NUEVA ESCALA, S.L

Ingeniería Egoin
Lucia Gigante

Egoineko komertziala
Lucia Gigante